Общинския съвет на Варна реши да бъдат отпуснати от бюджета малко

...
Общинския съвет на Варна реши да бъдат отпуснати от бюджета малко
Коментари Харесай

Общинският съвет отпусна 140 000 лева за подпомагане на варненци

Общинския съвет на Варна реши да бъдат отпуснати от бюджета малко над 140 000 лв. за финансово подкрепяне на варненци. Местният парламент гласоподава средствата на днешното си, девето по ред, съвещание.

60 200 лв. е общата сума за обществени помощи. 195 варненци ще получат сред 100 и 500 лв. за облекчаване на витални и комунално-битови потребности.

Съветниците утвърдиха също еднократни здравни помощи за 37 варненци, измежду които и 4 деца. За тях от общинския бюджет ще бъдат обезпечени 40 250 лв..

Други 40 000 лв. Община Варна ще даде на 17 двойки с репродуктивни проблеми за действия и проучвания по асистирана репродукция. 13 от фамилиите ще получат по 2 000 лева за проучвания и операции, а останалите 4 – по 3 500 лева за процедури по донорска стратегия. От началото на годината са подкрепени 83 варненски фамилии, като общата стойност на подпомагането е 190 000 лв..

На днешното съвещание беше определен и Експертният съвет към Фонд „ Култура “. Съветниците дадоха единодушието си техните сътрудници Даниела Димова и Евгений Станимиров да бъдат непрекъснати членове на Съвета. За външни специалисти бяха избрани Милена Кънева („ Изпълнителски изкуства ”), Страцимир Павлов („ Музика “), Сияна Георгиева („ Архитектура и дизайн “), Красимира Костадинова („ Визуални изкуства ”), Елица Матеева („ Филмово изкуство “) и Свилен Енев („ Литература ”).

Общинският съвет даде единодушието си скулптурен отбор „ Последният мостик на остарелия капитан ” да бъде подложен на Морска гара във Варна. Проектът е минал през всички нужни процедури и след утвърждението му от Общинския съвет следва неговото дефинитивно координиране с Министерството на културата.

Съветниците от групата „ Български гласъ “ желаеха освобождението на Димитър Чутурков от поста ръководител на ПК „ Култура и духовно развиване “, само че предлагането им не събра задоволителен брой гласове.

Тази година се навършват 55 години от основаването на ОУ „ Захари Стоянов “ във Варна. Първоначално беше препоръчано да се провиснал финансови средства на учебното заведение за наем на залата в Двореца на културата и спорта, където ще се организира церемониален концерт, само че след полемика съветниците взеха решение базата да бъде предоставена безплатно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР